Ondanks dat u al jaren een vast contract heeft roept uw baas u op het matje. U heeft altijd prima gefunctioneerd, maar vanwege bedrijfseconomische redenen dient u toch te vertrekken. Uw baas geeft u een vaststellingsovereenkomst. Dit is een net woord voor een ontslag met wederzijds goedvinden. Er komen duizenden vragen in u op en uw baas probeert druk uit te oefenen om u direct te laten tekenen. U twijfelt of u dit wel moet doen. Het liefste blijft u gewoon werken waar u bent. Bent u wel verplicht om akkoord te gaan en heeft u recht op een transitievergoeding? Wij raden u aan om geen handtekening te zetten en direct ons te bellen. Wij controleren de vaststellingsovereenkomst voor u en zorgen ervoor dat al uw wensen worden opgenomen.

Blijft uw WW-uitkering wel behouden?

Eén van de meest gestelde vragen is of uw WW-uitkering wel behouden blijft. U zet tenslotte een handtekening dat u akkoord gaat en meewerkt aan uw ontslag. Dit is inderdaad gevaarlijk, maar er zijn uitzonderingen. Het is afhankelijk van de manier waarop de overeenkomst geformuleerd is. Als de overeenkomst verkeerd geformuleerd is krijgt u geen WW-uitkering. Alleen dit is al een reden om een advocaat in te schakelen om uit te zoeken of uw uitkering behouden blijft. Vaststellingsovereenkomst laten checken door een arbeidsrecht jurist.

Wat gebeurt er als u al een handtekening gezet heeft?

U wil graag dat de overeenkomst uitgezocht wordt alleen u heeft onder druk van uw werkgever al een handtekening gezet. Het is belangrijk dat u dezelfde dag nog contact opneemt met uw advocaat. U heeft namelijk een wettelijk opzegtermijn van 14 dagen. Stel dat uw overeenkomst veel beter kan dan kan u er nog onderuit en het ontslag ongedaan maken. Bij een tweede aanbod is uw handtekening wel definitief. Schakel daarom altijd direct een advocaat in bij het eerste aanbod en laat u niet onder druk zetten.

Transitievergoeding in de overeenkomst

Eén van de zaken die in de overeenkomst geregeld is de wettelijke transitievergoeding. Dit is de vergoeding die de werkgever moet betalen bij uw ontslag. Het is belangrijk om te laten controleren of dit klopt. Daarnaast kan een advocaat u helpen om een hoger bedrag te eisen. Een transitievergoeding is het minimum en misschien is er meer te halen. Uw baas wil u tenslotte weghebben. Aarzel niet en bel ons direct op om de ontslagvergoeding en de vaststellingsovereenkomst te laten controleren. Wij kunnen meteen kijken of er meer uit te halen is.